Einde familiebezoek - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joep Jong - WaarBenJij.nu Einde familiebezoek - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joep Jong - WaarBenJij.nu

Einde familiebezoek

Door: Joep

Blijf op de hoogte en volg Joep

27 September 2006 | Suriname, Paramaribo

Het is zover. Na vijf weken van non-stop familiebezoek is er gister een eind gekomen aan het verblijf van vaders en moeders in Paramaribo. Enigszins betreurd dat de vakantie voorbij was verlieten ze gisteravond Suriname. Het was dan ook meteen even wennen toen ik in een stil huis terecht kwam. Ben ik niet meer gewend. Alhoewel, helemaal stil was het niet want Rosa zat me op te wachten. De trouwe volgers van de site kennen Rosa nog wel, maar voor de nieuwe bezoekers toch even een introductie. Om meteen de meest voorkomende eerste gedachtes bij menigeen weg te nemen: Rosa is geen bloedmooie Braziliaanse die in een string op me lag te wachten. Het is een kleine zwerfkat, die door Ilja een paar maanden geleden in z'n toenmalige huis is opgenomen. Ilja is nu verhuist naar een appartement in het centrum en daar wilde hij Rosa niet houden. Zo is ze bij mij beland. Leuk beest is het! Vooralsnog lijkt ze ook nog zindelijk, dus dat is erg mooi meegenomen.

Eigenlijk is er de afgelopen week niet veel bijzonders gebeurd. M'n ouders hebben nog even genoten van de Surinaamse zon. Zaterdagmiddag heb ik nog een cadeau aan m'n ouders gegeven in de vorm van een rondvlucht boven Paramaribo en de Atlantische kust. Met de smoes dat we naar een presentatie van Nanghiti (collega bij Unamic) gingen reed ik naar het vliegveld. Onderweg kon ik het niet inhouden en verklapte ik de verrassing. Ze vonden het geloof ik wel erg leuk. Er was nog een plekkie over in het vliegtuig ook, dus ik kon ook nog mee. In de eerste week dat ik in Suriname was heb ik ook een rondvlucht gedaan, dus ik wist enigszins wat ik kon verwachten. Verschil met de eerste keer was echter dat het flink waaide en daar had het kleine toestel de eerste paar minuten erg veel moeite mee. Enkele keren leek het er erg op dat de vakantie van m'n ouders en mijn werkperiode in Suriname eerder zouden eindigen dan gepland. Gelukkig ging de wind langzaam liggen en hebben we alsnog een prachtige vlucht gehad.
De piloot die ons heeft gevlogen gaat binnenkort ook op Brazilie en wat caribische eilanden vliegen, dus ik ben meteen gaan kijken wat er mogelijk was. Het ligt in de planning om rond maart - als er wat vrienden langs komen - naar Tobago of Brazilie te gaan. Even afwachten of dit dan mogelijk is.

Tussendoor ben ik ook nog op de landelijke televisie geweest met betrekking tot m'n "stagiaireschap" (dat ik hier geen stage loop deed er even niet toe). Er werd een reportage gemaakt over Nederlanders in Suriname en daar hoorde een interview met mij ook bij. Was leuk om mezelf terug te zien op televisie. Het is altijd even spannend of je geen gekke dingen hebt gezegd, maar ik hield alles heel politiek correct met betrekking tot de mensen, de cultuur en het land. Toegegeven: het bevalt me tot nu toe ook prima, dus ik had ook geen reden om gekke dingen te zeggen.

Komend weekeinde gaan we met een hele ploeg van het callcenter naar Republiek. Dat is de plaats waar we al eerder met de crew van Unamic heen zijn geweest. Wordt ongetwijfeld een erg leuk weekend. Suzan (de vriendin) van Ilja gaat ook weer mee. Die kon ons (ilja en mij) niet missen dus die komt morgen weer terug naar Suriname voor 4 maanden. Erg gezellig!

Ik hou jullie op de hoogte.

Groeten,
Joep

Re-Kor: Maastricht klinkt leuk! Kom graag een keer langs. Polen-uit is wel een beetje een tegenvaller. Verder nog ontwikkelingen? Hoe gaat het met de studie?

Re-Hoek: Hoe gaat het met jou? Kun je weer een beetje wennen thuis? Hoe staat het met het zaalvoetbal? Nog druk mee?

Re-familie Flierman: Leuk berichie! Misschien ligt m'n toekomst inderdaad in de reisbranche, wie weet. Bevalt me in ieder geval prima! Andrew is nog steeds niet verandert met z'n gratis mee eten? Deed ie in Amsterdam ook altijd...;).

Re-Marjolein: Geloof me, in de korte tijd dat je weg bent heb ik enorm veel bijgeleerd op dansgebied....:). Hoe gaat ie met jou? Je mist het he?

Re-Hidde: Jammer dat je er niet over begint inderdaad...dat had een inkopper geweest. Naar welk Indianendorp was jij geweest? Lijkt me eigenlijk ook wel leuk? Hoe is het nu in de "stad achter de duinen"? Spreek je de Suriname-clan nog wel eens?

• 27 September 2006 - 20:05

Wil:

Ik heb je moeder vanavond al gesproken. Ze heeft me in geuren en kleuren verteld over jullie rondvlucht. Hartstikke leuk zo'n verrassing voor je ouders. Hoop dat ze snel langs komen met de foto's en de films. Hoorde iets over een opname waarvan jij dacht dat die wel zou mislukken, maar toch niet. Dus ik ben benieuwd naar de zingende neef in Suriname.
    Lijkt me wel raar voor je om nu alleen in je appartement te zitten. Zal wel een stuk stiller zijn!
    Mar je gaat het weekend al weer weg, dus dat gaat wel goed zo.
    Dag en dikke kus

• 27 September 2006 - 21:08

Mam:

Ja Joep, zit ik dan gewoon achter de pc jouw site te bekijken. Dat is wel even gek. We zijn blij dat we weer bij Lisa zijn, maar ik had nog graag bij jou gebleven. Ik voelde me er prima thuis . Jouw huis en de Koosstraat zijn een prima stek om te zijn. Ik hoefde er natuurlijk niet te werken. Nou ja niet werken!!!! Laat je af en toe ook even een foto van je huishouden zien? Of is dat wel erg link? Wat hebben we genoten. Alles was leuk: De stad verkennen, Weekend naar de rimboe, Op de fiets naar Commewijne, 's avonds eten met Ilja, maakte niet uit waar overal lekker en gezellig en je kunt rustig eten, want Ilja praat wel( geintje), zwemmen bij Torarica, Als topper jouw verrasssing, wat een ontknoping en wat had je het goed ingekleed, Lekker hangen in de hangmat op jouw balkon. Nou zo zou ik nog wel even door kunnen gaan, want we hebben gewoon een hele moooie vakantie gehad! Doe je iedereen daar de groeten en we horen weer van jou. Ik zou toch eens moeten gaan slapen, want het is nu 18.00 uur Surinaamse tijd en ik ben nu dus al 36 uur op. Ik ga slapen Joep kus mam

• 27 September 2006 - 21:56

Inge:

Ja joep, helaas komt aan alle dingen een einde..ook aan die lekkere vakantie met je fam. Jammer..nu moet je natuurlijk weer lekker aan de bak! Gelukkig hebben jullie wel heel erg genoten! Kan natuurlijk ook niet anders! Geef je Rosa een dikke knuffel van mij? Al met al was het best een schatje! ;)
    Hier gaat het nog steeds K**lo! Morgen een reunie hier in Breda van mijn eerste periode in suriname! Luister nog iedere dag braaf naar mijn geweldige Suripop CD!! ;)
    Hou je haaks daar, en ik stuur je voor het weekend nog een mail terug!
    Brasa

• 28 September 2006 - 15:29

Marjolein:

Mmmh, jouw dansverbeteringen zijn al reden genoeg om terug te gaan naar switi sranan! Dat wil ik natuurlijk zelf zien! haha! Mis het idd ontzettend!
    Het is nu zeker wel rustig zonder je ouders? Wel opgeruimd houden he?!
    Is de marshmellow trouwens al uit je shirt? Haha!
    Brasa Marjolein

• 01 Oktober 2006 - 09:11

Gerard:

Hi , Joep , ik ga ook op de moderne toer ( mailen ) . Zijn gisteren bij je ouwelui geweest , even alles doorspreken voor hun volgende vakantie .Vanzelfsprekend hebben we het ook uitgebreid over Suriname gehad ( o.a Parbo), foto's en video's gezioen , was heel leuk . Je kan goed zien dat je je daar niet verveelt . Hoe gaat het met tennis , hoorde dat je tegen een heel "kleine 'vergoeding daar met de elite mee kan spelen , ik neem niet aan dat dat gaat doen , is er nog een andere mogelijkheid ? gr. Gerard

• 01 Oktober 2006 - 21:27

Mam:

Hoi Joep, even een reactie voor Marjolein! De marshmellowvlekken zijn er nog niet helemaal uit, maar we doen ons best. Ik heb het shirt meegenomen naar Nederland. Die surinaamse wasmachines, dat zijn ook mar veredelde spoelmachines. Ik zal het shirt nog een keer wassen, dan hoor je wel of het nu eindelijk echt schoon is. Groeten de moeder van Joep

• 02 Oktober 2006 - 13:52

Winnie:

Mooi om te lezen dat je het nog steeds naar je zin hebt! Neem aan dat je nu weer achter de vrouwen aan gaat nu je ouders weer weg zijn?? Doe ze daar de groeten!

• 03 Oktober 2006 - 12:28

Onno:

Joepie, gefeliciteerd met de overwinning, heb je vast van genoten. Gaat alles lekker in Suriname??
    Ik mis het echt heel erg, Nederland is koud en guur aan het worden.
    Ik hoop dat je het nog naar je zin hebt daar in Switi Sranan.
    Groetjes Onno,

P.S: Kan je aan ilja vragen of ie ff mij kan mailen op capitol_o@hotmail.com, Ik wou hem ff wat vragen.

• 03 Oktober 2006 - 16:13

Fruntje:

Hey Joepie,
    Jij wordt echt nog een keer een bekende bakra in Suriname. Hoeveel keer ben je nu al op de nationale televisie geweest? Ik moet zeggen dat jij ook wel een acteur-koppie hebt hoor, en jij schuwt de camera's ook niet denk ik...haha

Mar uh, veel plezier nog zonder familie daar!

Greetz

Jurgen

• 03 Oktober 2006 - 17:59

Hoek:

Ja, ik mag niet klagen Joep.. zeker niet gezien het feit dat ik en Josta 1 juli 2007 gaan trouwen..maar dat terzijde :-D

• 04 Oktober 2006 - 11:12

Michiel:

Yo man, heb net even 3 verhalen achter elkaar gelezen en ben weer helemaal op de hoogte. Kick'n allemaal gek!
    Take care,

Michiel

• 05 Oktober 2006 - 12:31

Joep Stelt:

Hoi Joep,
    Het "spul" is inderdaad weer thuis. Mooie verhalen ze hebben genoten. Vader Aad is al weer hard aan het werk hier !