Actief / passief sporten
Door: Joep
Blijf op de hoogte en volg Joep
21 Augustus 2006 | Suriname, Paramaribo
Het noemenswaardige van afgelopen week is dat Ilja en Suzan voor een weekie het land uit zijn. Ze zijn naar het Caribische eiland Sint Vincent. In afwezigheid van hun ben ik maar een beetje gaan sporten bij Torarica. Sporten wil zeggen fitnessen. Iedereen die me een beetje kent weet dat ik een hekel heb aan vrijwel alle sportieve activiteiten waar geen bal aan te pas komt, dus ik vond het een gewaagde poging van mezelf. Maar ja, wat is het alternatief? Vrijwel alle stagiaires die een beetje kunnen squashen zijn naar huis. Ik kan dus wel in m'n eentje tegen een muur gaan slaan, maar dat is ook zo zielig. Vroeger, toen ik een jaar of 7 a 8 was, tenniste ik nog wel altijd tegen een muurtje bij ons in de tuin. Speelde ik altijd tegen Stefan Edberg en op een of andere manier won ik altijd nipt in de 3e set tie-break. Die tijd ligt echter achter me, dus ik voel me te groot om een fictief partijtje te squashen tegen de wereldkampioen squash (zou niet eens weten wie dat is). Vandaar dat ik besloot te fitnessen. Het zal geen verrassing zijn dat ik mezelf na 5 minuten al afvroeg waar ik mee bezig was. Helemaal frustrerend is het als je elke keer het aantal kilo's minimaal moet halveren bij een apparaat zodra er weer een of andere beer gewichten aan het wegstoten is geweest.
Ik ben er dus nu alweer achter dat dat fitnessen niks voor mij is. Zaterdag ben ik dan ook maar voornamelijk gaan fietsen op zo'n fietsapparaat. Dat is dan nog wel ontspannend. Even de kater er uit fietsen van de vorige dag, want de avond er voor was ik met Inge en Florien naar Starzz geweest. Als je bedenkt dat ik elke vrijdag om 3.00 uur opsta, dan kun je bedenken dat er geen vrijdag is dat ik niet langer dan 24 uur wakker ben. Dat voel je zaterdag meestal wel, dus normaal gesproken doe ik dan rustig aan. Zaterdagavond zijn we na het fietsen wat gaan eten met Onno, Inge, Stephanie en Florien en daarna richting La Caff. Ik was redelijk op tijd naar huis. Even wat slaap inhalen van de vorige dag. Gisteren heb ik de hele dag thuis voor de buis vooral passief gesport. Chelsea en Barcelona kwamen hier live op tv, dus zo'n kans kan ik niet laten schieten. Tevens moest ik het huis een beetje schoonmaken, want m'n zus en zwager komen morgen (dinsdag) voor 2.5 week langs. Ik heb maar een beetje schoon gemaakt, want ik moest natuurlijk wel wat over houden voor de schoonmaakster die (als het goed is) nu bezig is. Ik schrijf niet voor niks "als het goed is", want afgelopen week kwam er weer een mooi staaltje van de Surinaamse manier van afspraken maken voorbij. Vrijdag zou m'n wasmachine tussen 2 en 4 geinstalleerd worden. Naief als ik was zat ik om 2 uur al klaar. Om 4.30 toch maar even een belletje gepleegd. Gelukkig, ze zijn onderweg...Om 5 uur nog maar een belletje gepleegd. Oke, nu geloof ik er...ze zijn nu echt onderweg. Om 6.45 stonden ze op de stoep en vroegen aan mij wat het probleem was. Ze waren er toch? Tja, eigenlijk moet je er gewoon om lachen. Het hoort er gewoon bij.
Zoals gezegd, Annemieke en Martijn komen dus vanaf morgen langs. Het zal een periode worden van 5 weken ondoorbroken familiebezoek. In alle eerlijkheid kijk ik er echt naar uit. Er staan mooie trips naar het binnenland gepland en ook staan er wat mooie feesten voor de boeg. De Surinamers hebben sinds afgelopen week zomervakantie, dus er worden leuke feesten georganiseerd. Wordt ongetwijfeld een mooie tijd.
Deze keer dus geen foto's of spannende verhalen. Dat wordt de volgende keren zeker goed gemaakt. Ik ga nu lekker naar huis, want van 4 tot 5 is hier BVN voetbal. Een uur lang een overzicht van de gespeelde wedstrijden van afgelopen weekend. Kijkend naar de uitslagen zitten er minimaal twee wedstrijden bij die het kijken meer dan waard zijn!
Groeten,
Joep
21 Augustus 2006 - 19:51
Vaders, Moeders, Miek En Martijn:
Beste Joep, we komen dus net thuis van een dagje strand en lezen je verhaal op waarbenjij.nu. Komen Miek en Martijn dus ook binnen om afscheid te nemen, met videocamera, dus kun je het waarschijnlijk morgen zelf zien. Spannend! En veel plezier met M&M al vast! -
21 Augustus 2006 - 21:52
Martijn:
ja ja joep. tis nu twaalf uur. koffers zijn gepakt en gaan zo nog even lekker friends kijken. miek staat namelijk zo stijf van de zenuwen dat ze voorlopig toch niet slaapt. weet je dat ze steeds meer op je moeder gat lijken. ze wil namleijk nu eigenlijk nog stofzuigen.......... midden in de nacht. gelukkig weet ik haar hiervan te weerhouden...... dus nog een uutje of 20 en dan zijn we er.. we hebben er zin in. tot straks -
21 Augustus 2006 - 23:45
Winnie:
Joep tegen jou is squashen is ook niet leuk joep je weet telkens dat kutballetje weer te halen... Lees trouwens niks in de verhalen dat je van mijn zus hebt verloren;-)
Veel plezier de aankomende weken met je familie! Groeten uit Groningen -
22 Augustus 2006 - 09:13
Hidde:
Winnie heeft helemaal gelijk, want wat je ook doet je slaat dat balletje altijd (met veel geluk) weer terug. Nu je tegen je zelf moet gaat squashen weet je ten minste hoe gefrustreerd wij ons elke keer weer voelde.
Veel plezier de komende weken.
De mazzel -
22 Augustus 2006 - 10:56
Wil:
Heb gisteravond Annemiek en Martijn nog gebeld, maar dacht dat ze al weg waren. Doe ze in ieder geval de groeten en ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan meemaken de komende tijd! Ik hou je in de gaten...!
Kus! -
22 Augustus 2006 - 15:50
Phoebe:
He Joep, ik wilde ook even kwijt dat ik je heel erg mis. Mijn baassies doen wel erg hun best hoor, maar met jou was het toch anders. Lekker rennen in het park doen ze niet. Ja, leuk, moet ik achter hun fiets aanrennen! Met jou kon ik altijd lekker dollen! Vorige week ben ik met de baassies naar een of ander eiland geweest. W+Ten minste dat denk ik want we gingen met dezelfde boot waarmee we toen met Sinterklaas ook zijn geweest. Toen was jij toch ook mee? Want toen waren we op hetzelfde strand. En ik vond ook nog zo'n rond geel ding. Je-weet-wel: zo'n ding die jij aktijd weg slaat met zijn stok met een netje. Dus ik dacht dat ik dat gele ding maar aan mijn baassies moest geven. Konden ze dat ding aan jou geven als ze naar je toe gaan (zij wel!), maar wat dacht je wat: gooiden ze dat gele ding elke keer weg. Dus ik er achter aan rennen en weer terugbrengen, maar gooiden ze hem toch zeker weer weg! Wel 6 keer denk ik. Toen dacht ik: ze bekijken het maar!
Nou lieve Joep dat was het. Ik hoop je gauw weer te zien. Gaan we dan weer naar dat eiland??
Lik van mij! -
22 Augustus 2006 - 18:24
Mam:
Hoi Joep,
Vandaag voor jou een spannende en leuke dag. M en M komen te logeren. Wij wachten hier met spanning op je telefoontje dat ze bij je zijn aangekomen. Dan hoef je tenminste niet meer in je eentje te sporten. Zij vinden squashen ook erg leuk. Wij zijn net op paspoortetnjacht geweest. Konden ze toch zeker niet meer vinden na het halen van de visa voor Suriname. Maar... pap weet een beetje hoe ik ben. Dus na lang zoeken toch weer gevonden. Je moet er toch niet aan denken dat we weer van voren af aan moeten beginnen. Denk je dat je weg kan!!! Nou veel plezier met de gasten en we horen snel van jou.
p.s. Phoebe is ook een teut!!! -
26 Augustus 2006 - 09:19
Martine:
Hoi Joep,
Nou, zo te horen burger je al flink in daar met een vast dagelijks ritme, wel leuk! Je hoort er helemaal tussen nu zeker? Hier mis je weinig, veel regen. Wat leuk dat je familie langskomt! Veel plezier en tot de volgende keer, x-Martine -
28 Augustus 2006 - 15:15
Marrie:
Hoi Joep,
eindelijk weer eens een berichtje van mij.
Sorry, druk, druk, druk.
Wat een excuses he.
Ik lees in je mail dat het nog steeds goed gaat met je.
Lekker. Bevalt je auto een beetje?
Morgen avond ga ik even naar je PAP en MAM . (Hara) party. Gezellig joh.
Even nog praten over de aankomende vakantie naar jou toe. Ze hebben wel verlangst hoor. Je hebt al heel wat plannen dus dat is leuk.
Hier gaat alles zijn gangetje. We hebben vakantie in Zeeland gevierd in de hete weken van Neverland dus wij zaten goed.Het is nu super slecht dus we hebben het getroffen.De meiden zitten in Turkije en genieten ook lekker al is het nu wel spannend met bomaanslagen.
Hopelijk gaat het daar allemaal goed.
Joep groetjes van ons en geniet lekker van je familie.Gerard en Marrie