Rustig aan
Door: Joep
Blijf op de hoogte en volg Joep
10 Juli 2006 | Suriname, Paramaribo
Op het ritje naar het centrum na heeft m'n auto echter nog weinig gezien van Suriname. Ik heb dan op het werk en op het zwemmen na bijzonder weinig bijzonders gedaan afgelopen week. Het kan ook niet elke week feest zijn. Wel ben ik nog even in het WK-journaal geweest. Een of ander sponsor deelde zakdoeken uit, en de presentator dacht dat ik die wel nodig had na het relatief slechte WK van Nederland. Surinaamse humor, dat ik wel kon waarderen...Het weer is de afgelopen dagen trouwens een stuk beter geworden (zou de grote droge tijd zijn aangebroken?!), waardoor ik de schoolslag ook weer wat heb kunnen oefenen. Dat m'n huid nog niet helemaal klaar is voor de droge tijd bewijzen m'n rode ledematen, maar volgens mij zal dat nooit helemaal goedkomen.
Ik had natuurlijk eigenlijk afgelopen week moeten verhuizen, maar aangezien ik in Suriname zit had ik moeten weten dat dat wat uitgesteld zou worden. Nu staat volgend weekeinde op de planning. Dit in verband met het feit dat de huisbaas nog vakantie aan het vieren is in Brazilie...Het lijkt wel een Braziliaanse voetballer, die komen ook nooit op tijd terug van vakantie.
Afgelopen weekend natuurlijk veel sport gekeken bij het Vat. Eerst Duitsland-Portugal waarbij ik blij was dat Duitsland won (ik neem het je niet kwalijk als je deze zin na 3x lezen nog niet begrijpt...ik was echt voor Duitsland!). Ik heb gewoon een gruwelijke hekel gekregen aan het geduikel en gejank van de Portugezen en daarnaast sympathie gekregen voor Klinsmann. Hij kan er ook niks aan doen dat hij in Duitsland is geboren.
Gistermorgen om 10.00 uur de wekker gezet voor Nadal-Federer die hier zomaar werd uitgezonden. Het leek wel alsof ik naar graveltennis zat te kijken, wat een rallies! Wel vet dat Federer won, al waren de meeste dames hier dat niet met me eens.
S'middags natuurlijk de WK-finale. Leuke pot. In het begin was ik voor Italie, maar na de rode kaart van Zidane besefte ik ook weer wat voor l** Mattarazzi is, dus ik kreeg ook wat sympathie voor Frankrijk. Als je echter kijkt hoe de Italianen de penaltys namen...daar kunnen wij alleen maar van dromen.
Komende week zal weer in het teken staan van vroeg opstaan en hard werken. Het is me nog niet gelukt om een ritme te vinden...ik vrees ook dat ik die niet snel zal vinden. Van het weekeinde staat de eerste trip naar het binnenland gepland. Als de wegen het toelaten (die vanwege de regen erg slecht schijnen te zijn) gaan we met een groepie naar Brownsberg. Het schijnt erg relaxed te zijn. Je slaapt daar tussen de apen, slangen en spinnen, dus wat daar zo relaxed aan is begrijp ik niet, maar ik zal het wel merken.
Ik laat het hier even bij. De rest van de ruimte reserveer ik om te reageren op de reacties op deze site. Leuk trouwens dat de oud-Surinamers deze site ook hebben gevonden!
Deze keer trouwens geen foto's. Gewoon omdat er niks te fotograferen viel...of meer omdat de foto's niet geschikt waren om hier te plaatsen...
Groeten,
Joep
Re-Kor:
Je zou me op de hoogte houden van de Oost-Europese avonturen...hoe zit het daarmee?
Re-Vi:
Irritant he die jeugd van tegenwoordig? Dat kunnen wij op onze leeftijd gewoon niet meer bijbenen..Hoe was het volleybalweekend? Sinds wanneer ben jij aan het volleyballen geslagen? Hoe staat het met Tom en Poes? Ze krijgen de groeten van Rosa...
Re-Pieter:
He man, geinig om wat van jou te lezen! Hoe gaat het met je? Hoe bevalt het bij de politie? We moeten eigenlijk een keer een wedstrijd op afstand doen: de Lancer tegen de Golf...
Re-Wim:
Ik ben nog steeds rondjes aan het rijden ouwe...Die Naskip kan ik ondertussen niet meer zien...Kus van de dames terug, maar die mag je zelf in ontvangst nemen.
Wat betreft die foto: Remco, je heb geluk dat mijn schoonvader geen Cohen heet. Had je allang een proces aan je broek hangen ivm portretrechten. Wel cool!
Re-Chiel:
Hoe gaat ie met jou dan? Ondanks het feit dat Frankrijk verloren heeft nog centjes over voor Australie? Komende zomer nog vakantieplannen, of ga je afstuderen....(dat laatste is een geintje natuurlijk, maar dat begrijp je zelf ook wel).
Re-Martine:
Inderdaad te lang niet gesproken. De 14e drink ik evengoed een biertje, maar dan op afstand, oke?
Re-Eline (en Piet):
Ik hoorde van m'n ouders dat het een superfeest was. Leuk om te horen! Sowieso leuk om een berichie van jullie te krijgen..
Re-Emy:
Voor jou info: Winnie kan nog steeds niet van me winnen met squashen, en dat frustreert hem mateloos.... Hou jij het squashen nog een beetje bij? Doe je de groeten in Grunn?
Re-Hester:
Het is inderdaad erg stil op de Stoelman. Afgelopen weekend heeft het flink gewaaid, dus het hutje is enigszins schuin komen te staan, maar het staat er nog steeds. Jullie worden hier gemist!!
10 Juli 2006 - 20:02
Vaders:
het blijft een groot plezier om je verhalen te lezen, de reacties daarop, maar vooral om te lezen dat het je goed gaat, harde werker! Volgende keer weer wat foto's! -
10 Juli 2006 - 20:41
Lies:
HUH! vond je de actie van Zidane normaal? wat een drol is dat zeg..jezus. hoe dom kun je zijn.
en nadal verloren..ja:( federer is tog de beste op gras..nadal op gravel:) volgend jaar naar roland garros he! ik ga nu slapen want over 3 uurtjes vertrek ik naar schiphol:D! suc6 met je werk! heeeele dikke kus Lisa -
11 Juli 2006 - 06:48
Melina:
He die Joep!
Grappig om zo'n verhaal van je te lezen! Lars heeft me je link doorgestuurd n.a.v. een mini-flat88-reunie van vorige week in mn nieuwe huis (waar ik sinds eind mei woon), jaja we hebben t over je gehad maar natuurlijk niets dan positiefs.. Goed om te zien dat t bevalt daar, op het ritme na dan, maarja het is al langer bekend dat het gemiddelde NLse ritmegevoel achterblijft bij dat van de latino's..;o). Nog heel veel plezier en succes, groetjes! -
11 Juli 2006 - 20:41
Mam:
ik heb je verhaal gelezen. je kan het weer mooi vertellen. zonder foto's en toch weer lachen met jou. ben benieuwd naar de foto's van je binnenlandweekend. niet te grote spinnen fotograferen hoor! anders komt annemieke niet! lisa is in spanje aangekomen. ze kon eerst de kamer niet op, omdat er lekkage was, maar later meldde ze dat ze een bed had. verder weten we ook nog niet veel. we wachten op het volgende smstje. veel succes met je werk deze week en natuurlijk met je nieuwe woning. kus mam -
12 Juli 2006 - 20:42
Hoek:
JOEP! We zijn inmiddels terug van een paar hele heftige en internetloze trips!! Maar we leven nog! De kans dat we naar Suriname komen is redelijk klein daar het waarschijnlijk heel duur is. Ik hou je op de hoogte en dit weekend ga ik weer fotos en verhalen posten op de site! Geniet van het mooie leven! -
12 Juli 2006 - 20:45
Martijn:
hey joep.
ik zat even te denken. als jij nou de spinne weg haalt in het binnenland nu je daar toch heen gaat. dan krijg ik miek er mischien ook heen. want het klinkt best leuk. enne leuk dat je je auto hebt. ben erg beniewd ook naar je huisje. zal alleen wel de eerste keer worden dat we je niet helpen verhuizen. maar dat maken we wel goed
martijn -
16 Juli 2006 - 09:42
Viola:
Hee Joep, nou het is eindelijk zo ver, ik heb een finale te pakken! De dubbel! Samen met Angela, eerste keer dat we spelen en nu gelijk al finale! We stonden 5-1 achter en wonnen 7-5. 2de set ook 7-5. Om half 2 de finale vandaag. Lekker warm! Je hoort het wel weer!
Groetjes, Viola -
16 Juli 2006 - 18:13
Rene:
Leuk om je verhalen te lezen! Veel plezier en geef mijn broertje en schoonzusje een mooie rondleiding daar he!