Keti Koti en meer....
Door: Joep
Blijf op de hoogte en volg Joep
03 Juli 2006 | Suriname, Paramaribo
Vrijdagavond ben ik meteen met Hidde de auto gaan testen toen we naar het Clarence Seedorf-stadion gingen waar een feessie was. In een vreselijke stortbui stuiterden we letterlijk naar het stadion. Pas als je in je eigen auto rijdt baal je van de wegen hier. We reden over de "highway" naar het stadion, maar het had ook de high&downway kunnen heten, wat een drama. Maar goed, de schokbrekers hebben het overleefd en ook de uitlaat blijkt goed vast te zitten. Het feessie was niet zo super, maar we hebben wel even met Seedorf kunnen praten. Wat een aardige gast! Hij was heel open over Suriname en AC Milan en dergelijke. Over het Ned.elftal hebben we het niet gehad....mede omdat ik nog steeds bezig ben het verlies te verdringen. We waren echt beter dan die gasten...
Zaterdag was het 1 juli en dus Keti Koti (vertaling: kapotte kettingen). Dit is een (Creoolse) feestdag. De afschaffing van de slavernij wordt op deze dag gevierd. Vooral in het centrum was het gezellig met veel eetkraampjes en winkeltjes en Creoolse dames in klederdrachten...Ik heb al de ervaring met de eettentjes langs de weg dat je na het eten van dat vlees alle tegeltjes van het toilet 3x opnieuw kan tellen, dus dat liet ik maar achterwege. We zijn gewoon rustig langs de tentjes gelopen, op weg naar het Vat alwaar we Brazilie-Frankrijk gingen kijken. Het was als vanouds weer een gekkehuis met Braziliaanse supporters. Ik was voor Frankrijk, aangezien ik gek werd van de Braziliaanse arrogantie hier ter plekke. In een Frans shirt (gekregen van twee Franstalige agenten) heb ik dan ook de wedstrijd tussen de Braziliaanse supporters gekeken. Strategisch gezien met het oog op de mooie vrouwelijke Braziliaanse supporters niet echt verstandig, maar dat bedacht ik me weer te laat. Al met al was het evengoed gezellig. We zijn na de wedstrijd wat gaan eten en daarna meteen gaan stappen. Was erg gezellig, wat de foto's ook wel uitwijzen.
Filmpie van Keti Koti (pas op voor duizeligheid)
Brazilie-Frankrijk
Gistermiddag wilden we eigenlijk met Stephanie en Wietske met een bootje naar de plantages aan de andere kant van de Surinamerivier (Commowijne), maar helaas waren er te weinig aanmeldingen waardoor de tour niet doorging. Jammer, want helemaal met het oog op Keti Koti leek het me erg interessant om de verhalen over de slaventijd te horen.
Nu heb ik de hele dag kansloos bij het zwembad gelegen. Helaas regende het bijna de hele dag, dus echt veel bruiner ben ik niet geworden.
Vanmorgen ben ik om 3 uur plaatselijke tijd begonnen met werken in verband met het begin van Dell. Ik breng zo even de auto weg voor de laatste reparaties en dan ga ik lekker Siesta houden...Geniet van het weer in Nederland en we mailen/bellen (streep door wat niet van toepassing is).
Joep
De foto's van bovenstaand verhaal:
03 Juli 2006 - 18:01
Miek:
Ha! Nu ben ik de eerste! Mooie kar Joep! Rijdt 'ie op niet hobbelige wegen wel goed, of heb je alleen maar hobbelige wegen daar?
Tis hier idd lekker weer, keek net even op de thermometer buiten (in de schaduw) en toen stond ie nog steeds op 32.6 graden! Ben blij dat we naar jou op vakantie gaan en niet naar Croatie, daar schijnt het momenteel richting de 60 graden te gaan!!!
Heel veel succes met het Dell project en met het afronden van de reparaties aan je auto...
Dikke zoen, Miek -
03 Juli 2006 - 21:26
Mam:
leuke foto's Joep. Ik heb je net gesproken dus ik meld alleen even dat ik je nieuwe bericht heb gelezen. Wat kan jij het weer mooi verwoorden. Doe kus mam -
04 Juli 2006 - 12:01
"neef" Pieter N:
He joep,
mooie bak hoor ziet er strak uit. ik had gister eindelijk het goede internetadres te pakken. Verwonderlijk op hoeveel manieren je kantini kan schrijven in combinatie met waarbenJE.nu. Maar goed ik ben blij om te horen dat alles goed gaat en dat ik op de hoogte kan blijven van je belevenissen. Groetjes Pieter N -
04 Juli 2006 - 15:38
Martijn:
hey joep.
ziet er goed uit die car van je. goede keus. zie dat je het naar je zin hebt daar en hoe meer foto's ik zie hoe meer ik zin heb in de vakantie bij jouw. spreek je snel weer.
groetjes martijn -
04 Juli 2006 - 20:10
Ellen:
Wat een super verhaal en foto's! En natuurlijk een gave auto! Heb nu alweer zin om terug te gaan naar Suriname!! Blijven genieten daar! Kus, Ellen -
06 Juli 2006 - 08:38
Wim:
Gast, wat een heerlijke verhalen weer!! Kom je anders ff langs ons huis rijden met die kar, misschien kan je het nu wel vinden:P haha...guest, groeten aan iedereen daar en een kus voor de dames! Groet Wim -
06 Juli 2006 - 11:05
Michiel:
Yo ouwe,
Die wagen van je ziet er goed uit! En op de foto met Clarence, toe maar!
Je hebt helmaal gelijk hoor met je Frankrijk, ik was ook zwaar supporter voor onze haantjes. Het lijkt wel of we het eens zijn, er moet haast wel een adder onder het spreekwoordelijke gras zitten. Als die Fransen wereldkampioen worden heb ik minimaal 50 eetjes uit de poule te pakken, met kans op 2.5 meier! Maar goed, keep it steady daar en ik hoop dat je auto het een tijdje uithoudt met die wegen daar.
Tik'em door! -
07 Juli 2006 - 15:00
Martine:
Ha Joep,
Spuit 11 geeft modder, laat ik ook eens ff een berichtje achterlaten. Da's nog eens een mooie bak, er mist alleen nog iets en dat is een naam he (om de reizigers traditie even hoog te houden)! :-) Of heeft 'ie er al eentje? Je hebt het lekker naar je zin daar zo te zien, mooi hoor! Kom je d'r ook veel andere nationaliteiten tegen of veel NLs? He, geniet lekker verder. Wel jammer dat je er vrijdag de 14e niet bij bent om lekker dat NLse biertje te gaan drinken! Straks weer...
Groetjes en kus,
Martine -
08 Juli 2006 - 13:05
Eline Groot En Piet Portegies:
Hoi neef Joep,
We kregen vorig weekend jouw adres van je zus op het feest van oom Marchel (Dit was trouwens een geweldig tuinfeest).
Natuurlijk waren we nieuwsgierig geworden naar jouw belevingen in verweggiestan. Erg leuk om alles te lezen en te zien. Groeten uit Venhuizen! -
09 Juli 2006 - 13:12
Emy:
Zit ik dan weer in Nederland... Krijg spontaan weer heimwee als ik je verhalen lees! Zou zo weer terug willen. Is toch wel wennen hoor, na 10 maanden weer terug in het hectische en drukke Nederland! Dus geniet ervan! -
09 Juli 2006 - 17:20
Wim:
Ik kan het gewoon bijna niet geloven....kijk ik op de site van talpa, www.talpa.tv/sport/ zie ik gewoon die Joep staan hoor, samen met Seedorf!!! onderaan onder het kopje; voor een dag beroemd...overal duik je weer op he, lekker hoor! haha, spreek je later
10 Juli 2006 - 09:54
Hester:
heeey joepje,floepje, snoepje enz enz. IK MIS SWITI SRANAN!!! T is nu wel saai zeker in de schuur van Stoelmansstraat 42. HOe ist met die mooie bak van je, rijdt hij lekker? Doe je heeeeeel veel groetjes daar en geniet van het leven want het leven is daar mooi!!!
Veel kussen van een ex-stoelmansstraat chicka -
10 Juli 2006 - 19:06
Miek:
Ja hoor! Joep staat nu weer 'ns op de site van Talpa! Tis ook nooit saai met jou als broertje hè, ik blijf over je opscheppen ;-)!
-x-sie!