Voetbal, voetbal en verjaardag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joep Jong - WaarBenJij.nu Voetbal, voetbal en verjaardag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joep Jong - WaarBenJij.nu

Voetbal, voetbal en verjaardag

Door: Joep

Blijf op de hoogte en volg Joep

13 Juni 2006 | Suriname, Paramaribo

Aan de titel is al te zien dat ook het voetbal hier ondertussen een grote rol speelt in het dagelijkse leven. Heel veel Brazilie vlaggen op de auto's, een paar Argentijnse en een paar Nederlandse vlaggen.

Vrijdag heb ik zelf weer gevoetbald tegen de Javanen. Dit keer niet in het Seedorf-stadion, maar op een complex bij mij in de buurt. Er lag een prima kunstgrasveld dus het voetbal was beter verzorgd dan de vorige keer. We verloren met 2-0, maar de algemene opinie was dat dit onverdiend was. Zelf heb ik bijna de hele wedstrijd gespeeld, en dit keer kwam de kramp pas in de kleedkamer, dus we gaan vooruit!! Hieronder staan wat filmpjes van het voetbal.

Filmpje van combinatiespel. Let vooral even op de linksback!!http://www.youtube.com/watch?v=koXR7T8m1b8

Filmpje van de supporters:

Filmpje na afloop:

Interview met de MotM

Verder regent het hier vrijwel elke dag de meeste tijd, dus komt er van het zwemmen weinig. Ik heb gehoord dat het weer in Nederland een stuk beter is...ik ben blij voor jullie. Ik denk zomaar dat er nog wel een tijd komt waarbij het weer bij ons iets aangenamer is dan in Nederland. Even wat kennis toeschuiven:
Suriname kent 4 seizoenen: Grote drogentijd (augustus-december), korte regentijd (januari-februari), korte drogentijd (maart-april) en lange regentijd (mei - juli). Althans, deze seizoenen lees je in de boeken als je naar Suriname gaat. Het grappige is dat de Surinamers het niet zo nauw nemen met de maanden. Als het een dag regent is het regentijd, en als de zon gaat schijnen is ongetwijfeld de grote drogentijd aangebroken....Die 4 seizoenen waar iedereen het over heeft zijn hier dus niet zo bekend.

Genoeg over het weer: zondag was natuurlijk the day! Vrijdag en zaterdag waren er wat feessies, en het NL elftal moest om 10.00 uur plaatselijke tijd spelen dus ik verwachtte enige moeite om fit aan de start te staan. Niets was minder waar, want om 8.30 uur lag ik met grote ogen naar het plafond te staren. 9.00 uur zat ik in het centrum te wachten op de aftrap. Eerst word je dan geconfronteerd met waardeloze voorbeschouwingen, maar om 10.00 uur begonnen we dan echt. Er zaten ongeveer 150 Bakra's en Surinamers in oranje kleren, dus het was groot feest. Ik moet bekennen dat ik ook wel met een redelijk klotegevoel keek, omdat ik eigenlijk in het stadion had moeten zitten. Maar goed, dat is niet anders. Natuurlijk was het na de wedstrijd ook groot feest.

Hierbij nog een filmpje gemaakt vlak na het laatste fluitsignaal:

Gisteren was natuurlijk mijn verjaardag. Aankomend bij het callcenter bleken de agenten en TL's het callcenter helemaal versierd te hebben. Supergaaf! Ze hadden ook nog wat leuke cadeau's gekocht: een Suriname tas, een Holland shirt, een Brazilie vlag (kon ook niet anders) en een sportonderbroek. s'Avonds had ik nog een bescheiden feestje georganiseerd bij mij en Ilja thuis. Het werd al met al erg gezellig en erg druk. Rond een uur of 11 kwamen opeens een aantal taxi's voor rijden en iedereen vertrok. Ik begreep er niks van, totdat ik ook mee werd genomen. Eindbestemming bleek een Braziliaanse hoerentent, waar een striptease voor me was geregeld. Het werd een groot feest. Helaas mag je op waarbenjij.nu geen sexueel getinte foto's plaatsen, dus in mijn fotoalbum hou ik het netjes. Al met al was het een avond die ik niet snel zal vergeten.

Nu gaan we weer over naar de orde van de dag en dat is dat Dell morgen met de trainingen begint. Micha (een van de twee directeuren van Unamic) is ondertussen aangekomen om het gebeuren voor te bereiden. De voorbereiding gaat goed, nu de uitvoering nog. Micha en Ilja zijn nu de afvaardiging van Dell van het vliegveld aan het halen, zodat ik zometeen naar Brazilie-Kroatie kan kijken. Geloof me: de straten zijn hier nu uitgestorven!! Er is nog een probleem ontstaan, er is een training gepland vrijdagmiddag tijdens het NL-elftal. Ik hoop snel alleen met Dell te kunnen zijn, zodat ik dat even recht kan trekken. Anders vrees ik dat ik vrij uren op moet nemen....

Mensen, ik brei er een eind aan. Bedankt voor alle kaarten en berichten voor m'n verjaardag en daar omheen. Doet me erg goed. Ik zeg het volgens mij elke keer, maar het is echt zo. Het lijkt hier een groot feest (dat is het eigenlijk ook), maar natuurlijk heb je hier ook wel je mindere momenten, zover van je familie en vrienden vandaan. Als je dan ziet hoeveel berichten ed ik krijg geeft dat een supergevoel...Nogmaals, bedankt..

Groeten en veel liefs,

Joep

Foto's staan onder de volgende link:

Voorgaande albums kunnen hier bekeken worden:

kantini.mijnalbums.nl

• 13 Juni 2006 - 20:32

Lies:

Heey ouwe!
    Haha! echt leuk weer die foto's! en je interview.. en die striptease..echt super grappig dat ze dat regelde:P ben blij dat je leuk feest had op je verjaardag.
    ik wou gister nog zegge dat ik met die wk-poule mee doe..en ik onder aan sta met 2 punten. maar heb inmiddels al 18 punten en misschien nog meer als brazilie wint met 3-1..:P heb btje dom ingevuld..naja we zien wel:)
    ga nu s.a.t.c (sex and the city) kijken..heb serie 3 gekocht. Slaap lekker (K)(K)(K)hugs/kisses

• 13 Juni 2006 - 20:48

Mam:

Nou, Joep weer "genoeg" om te bekijken. Het was in ieder geval gezellig op je verjaardag en ze hebben je zeker niet vergeten. Die filmpjes zijn ook leuk. Ik heb niet gezien waar jij stond op dat voetbalveld. Misschien kun jij zeggen waar ik moet kijken. Het interview vind ik een beetje warrig!! Bedankt weer voor het nieuws van deze week tot de volgende keer! kus mam

• 14 Juni 2006 - 10:29

Michiel:

Ha Joepie, mooi om te horen dat ze je daar ook al Joepie noemen. Doe je niks aan. Hier alles stabiel! Have fun.

• 14 Juni 2006 - 18:56

Wim:

Gozert!!! Wat een verhalen weer zeg! en dat moet ik gewoon missen. Kan het bijna niet geloven! ZOoo had er echt wel bij willen zijn! Zou best wel weer ff terug willen hoor. Toch is t ok wel weer prima om hier te zijn! Voeg ok ff toe aan msn; wimmeijers@hotmail.com!! spreek je snel en groeten daar en dikke kus voor de meiden!
    Laterrr
    Wim

• 15 Juni 2006 - 16:27

Viola:

Hallo Joep!
    Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, sorry wat er niet goed van op de hoogte! Ze zijn je in iig niet vergeten zo te lezen en jij zal deze verjaardag geloof ik ook niet snel vergeten!
    Hier gaat alles prima, zo meteen naar jou stadje A'dam, verjaardag van 1 vd chicka's (Margreet). Morgen alweer vrijdag en dan een mooie avond voor de boeg met de voetbal natuurlijk. EJ is druk met clubkampioenschappen bezig, ik natuurlijk mee als support! Hij heeft er tot nu toe 1 gewonnen en 2 verloren. Doet mee in 8 en 9. Nog een paar jaar en ik heb een nieuwe mixmaat!
    Fijn dat je daar nog lekker je energie kwijt kan tegen de bal, zag er professioneel uit op het filmpje! (-:
    Succes weer met werken, hopelijk kun je wat regelen voor morgen!
    Groetjes vanuit een (vandaag regenachtig) Den Haag.

• 15 Juni 2006 - 20:45

Kees En Constantia:

Hoi Joep
    Nog gefeliciteerd. We waren het niet vergeten hoor. Nu we deze berichten hebben gelezen. vragen we ons trouwens af of jij nog wel tijd heb om te werken. Volgens ons doe je dat werken er even bij en geniet je verder volop. Een juiste keuze denk ik. Groetjes

• 16 Juni 2006 - 19:02

Miek:

Haai broer! Zo te zien zal je je 25e verjaardag niet snel vergeten :-). Wat krijg je van ons dan allemaal saaie kadootjes altijd hè. Heel leuk om weer helemaal op de hoogte te zijn en te zien dat je op je verjaardag prima hebt vermaakt en 'n leuk feestje hebt gehad. Hier weinig nieuws, ohja, Joram & Chantal hebben 'n zoon Rens. Hij was bijna op je verjaardag geboren, uiteindelijk is het toch via een keizersnee dinsdagochtend half 5 geworden. De 13e dus. Dikke zoenen en hele dikke knuf!

• 18 Juni 2006 - 16:06

Ben Doeven:

Hey Joep!! Ben niet zo'n typert maar kijk wel braaf op je site. Met terugwerkende kracht gefeliciteerd met je halve Abraham, volgens mij heb je een top feest gehad!! P.s. Trinidad en Tobago is een supergave bestemming!!!!!!

• 19 Juni 2006 - 12:43

Wil:

Hoi Joep,

Ik hou je site goed in de gaten en volg alles wat je aan het doen bent in Suriname. Ik vind het geweldig allemaal. Blijf zo doorgaan zou ik zeggen. Hoop dat het met je werk ook allemaal lukt.
    Ben wel benieuwd of je nu al een auto en/of een huis hebt. Groetjes van mij

• 20 Juni 2006 - 18:50

Bram:

Hey Joep, verjaardag zag er cool uit, leuke kado's ook! We blijven je volgen.