Hoitsjienga en Kietsje
Door: Joep
Blijf op de hoogte en volg Joep
05 Juni 2006 | Suriname, Paramaribo
Vrijdag heb ik zelf ook even aan het internationale voetbal mogen ruiken. Er was een voetbalwedstrijd georganiseerd tussen de Bakra's en de Javanen in het Clarence Seedorf-stadion. Met drie oude bussies vertrokken we vanuit Paramaribo over de hobbelwegen richting het complex. Een mooi complex waarbij Seedorf wel erg graag wil laten zien dat hij het heeft neergezet. Een grote foto bij de ingang, en diverse portretten in de kantine laten zien dat hij het complex heeft betaald. Wat wel grappig is, is dat z'n vader de hele boel runt en dat op leuke wijze doet. Een ontzettend sympathieke man!
De wedstrijd zelf was supergaaf. Onno had Bayer Munchen shirts geregeld voor het hele team, dus we zagen er pico bello uit. "Helaas" waren er te weinig shirts, dus kon ik m'n Ajax-shirt aan doen....Werd niet door iedereen in het team gewaardeerd, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik stond in het centrum van de verdediging, en dat ging helemaal niet verkeerd. Enige probleem was het "grasveld", wat meer een modderpoel was door de regen. Ruststand was 1-1. Na rust werden een aantal Javanen vervangen door Creolen (negers), en die kunnen rennen zeg....Einduitslag was 2-7...Wel een supermooie avond.
Note van de redactie: na 88 minuten viel ik uit met kramp in beide benen....
Na het voetbal zijn we direct door gegaan naar een poolparty. Een Surinaamse jongen had een aantal Bakra's uitgenodigd voor deze poolparty. Ik verwachtte een klein feestje met een zwembad van 3 bij 3. Daar had ik een misrekening gemaakt. Het was een supergaaf feest, met een goede DJ, veel drank en een capoeiragroep. Meteen bij binnenkomst belandde iedereen al in het zwembad, dus het was erg gezellig. Het feest deed me denken aan Beverly Hills 90210...een beetje de jetset uithangen. Niks mis mee! :). Ik heb geen foto's gemaakt ivm het feit dat een zwembad nogal vochtig is en ik m'n camera dat niet aan wilde doen. Foto's komen morgen wel op www.partypixsuriname.com en dan bij Pool Party Tran Elite.
Woensdag zijn we trouwens ook nog naar DJ Jean op de pier geweest. Hij gaf een soort van prive-feest. Ook deze foto's staan op partypixsuriname.com.
Gisteren (zondag) was een dag waarbij het voor het eerst dat ik hier zit de hele dag heeft geregend. Voordat ik hier heen kwam hoorde ik dat er in Suriname in twee dagen net zoveel regen kan vallen als in Nederland in een heel jaar. Na gister kan ik dat goed geloven...wat een stortbuien. Neemt niet weg dat we er evengoed een mooie dag van hebben gemaakt. Samen met Hidde (een gozer uit Den Haag die hier ook stage loopt) ben ik aan de Surinamerivier gaan zitten en hebben onder een afdakkie lekker zitten keuvelen van alles en nog wat. Rond een uur of 4 besloten we om naar een eredivisiewedstrijd van het Surinaamse voetbal te gaan. Ze bleken een geweldig kunstgrasveld te hebben liggen, dus het ging ondanks de regen nog door ook. Het was een duel waarbij de verliezer zou degraderen dus we verwachtten een verhitte strijd...De eerste helft viel erg tegen, het was eigenlijk gewoon een gezapig potje. Tweede helft maakte echter alle verwachtingen waar: 3 rode kaarten, vliegende tackles, penalty's, scheidsrechterlijke dwalingen, publiek dat door het lint ging...kortom: geweldig. Voor de liefhebbers: de T-Boys wonnen met 1-0.
Na de wedstrijd ben ik wat gaan eten en ben ik met Onno, Inge en Lenny naar Zanderij gereden om Ilja op te halen. Een dodemansrit in het donker en met zoveel regen. Nog nooit heb ik zo geconcentreerd autogereden als gisteravond. Maar goed, alles is goed gegaan en Ilja is weer heel "thuis" gekomen.
Afgelopen 3 weken heb ik dus kunnen genieten van een eigen auto en eigen huis. Dat is me zo goed bevallen dat ik er nu echt haast achter ga zetten. Als het goed is heb ik straks een proefrit in een Toyota Starlet uit '99 (Jaja Drew, een echte Starlet) en zometeen ga ik een aantal huisbazen bellen voor een eigen huisje. Volgende week komen een aantal mensen van Dell en Unamic, dus dan wil ik eigenlijk wel zo veel mogelijk geregeld hebben. Morgenmiddag komt er nog een trainster over vanuit Almere die hier ook fulltime zal gaan werken. Ze gaat officieel emigreren, dus dat is wel heftig. Lijkt me wel leuk om haar hier een beetje wegwijs te maken, terwijl ik hier ook pas een maandje zit...
Wat betreft het werk: ik denk dat ik mag concluderen dat het de weken zonder Ilja erg goed is gegaan. Geeft een goed gevoel voor de komende drukke weken.
Nou mensen, genoeg getyped weer. Check dus even www.partypixsuriname.com voor de poolparty foto's en de foto's van DJ Jean op de pier...dan volgt hier mijn link met een aantal foto' van afgelopen week:
Foto bij Jean: http://partypixsuriname.com/pix/details.php?image_id=4586
Groeten,
Joep
Ps: nog maar 4 dagen....Het lijkt wel alsof ik in Brazilie zit...alleen maar Brazilaanse vlaggen in en buiten de auto's. Het wordt tijd dat we Paramaribo wat oranje gaan kleuren...Ik ga in ieder geval Jasper vragen of hij komende week wat oranje spullen voor in de auto mee wil nemen. Ook het callcenter gaan we een oranje kleurtje geven.
Het blijft vreemd om zo ver weg te zitten met het WK. Je krijgt er gewoon veel minder van mee dan als je in Nederland zit. Neemt niet weg dat ik nog steeds niet kan wachten totdag het begint...
Tijdens het uploaden van de foto's heb ik trouwens even wat rond gebeld voor wat huizen. Morgen heb ik bezichtiging in twee huizen: beide met 3 slaapkamers, airco en koud en warm water, prima! Ik hou jullie op de hoogte...
05 Juni 2006 - 18:09
Scholes:
Jeemig, na die foto ben ik gelijk even doorgegaan naar vliegwinkel.nl...jammer dat jij je er zo te zien weinig van kan herinneren! -
05 Juni 2006 - 19:39
Lars:
ohw dat is Joep niet aan te zien op die foto :-)
Verder alles goed Joepie? -
06 Juni 2006 - 07:16
Roena:
He Joep..
Wat een verhalen weer..
Veel succes met je zoektocht naar een huisje.. en je ziet er goed uit.. waar blijft je kleurtje? haha -
06 Juni 2006 - 11:33
Sharon:
Heey Joep
Wat een heerlijke verhalen weer om te mogen lezen..
Die foto he van dat partypixsuriname is erg leuk, alleen je kijkt een beetje raar uit je ogen?!? Maar goed we houden het er maar op dat je het erg naar je zin hebt!!
Ommen was trouwens ook weer een gekkehuis!! Erg genoten en ook nog een prijsje gepakt samen met ceec. ceec had de enkel gewonnen ook een toppertje!! Mijn gemengd dubbel verloren in de halve finale, maar ging zeker niet slecht!! Dat zeg ik niet vaak, maar ja..
Heb jij al getennist, of wacht je op de trainster uit Almere??
veel plezier
liefs -
06 Juni 2006 - 11:39
Sharon:
oke oke foutje, geen tennis trainster, maar voor je werk. beetje dom maar ja sommige dingen wennen nou eenmaal.
laterz -
06 Juni 2006 - 16:23
Martijn:
hey joep.
ziet er gaaf uit z'n feesje. maar je ziete r niet echt meer heldr uit. hier alles oke. wk staat nu te beginnen. eerste wedstrijd gaan we in duinrell kijken. dat is namelijk ook dit weekend. hoop dat je snel een auto en een huisje vind. je moet miek wel wat te bieden hebben natuurlijk als ze komt. al hoewel je hebt dan nog best even de tijd trouwens..
groetjes martijn -
06 Juni 2006 - 17:10
Viola:
Hee Joep,
Leuk dat je zoveel te schrijven hebt! Je maakt echt een hoop mee. Benieuwd of het gelukt is met een huisje, wel zo lekker een eigen plekkie. Neem je dan ook de poes mee? Tom & Poes worden morgen 1 jaar en ze zijn nu al heel zenuwachtig voor de kadootjes die ze krijgen (-;
Wat betreft de auto, wij reden op Aruba ook een Starlet (met geblindeerde ramen!), later Starslet genaamd omdat hij/zij er steeds kuren had...(just ter info...)
Fijn ook dat het goed gaat op je werk, gaat het ook allemaal op een rustig tempo daar? Kun je het tenminste goed combineren met alle vrije tijd he? En dan is het niet erg als je een avondje hebt doorgezakt! (-:
Succes Joep, ga er vanuit dat Ilja trots op je kan zijn! Hee Joep, als Nederland nou in de finale komt, boek je dan stiekem een ticket naar hier? Of zorg je echt dat daar iedereen NL-minded is/wordt?
Succes he! Groetjes vanuit een zonnig Den Haag!
Viola, Erik Jan, Tom & Poes. -
06 Juni 2006 - 17:30
Viola:
Hee Joep,
Succes he! Groetjes vanuit een zonnig Den Haag!
Viola, Erik Jan, Tom & Poes. -
06 Juni 2006 - 19:46
Joep:
Vandaag heb ik een huis bekeken...nou, wat een pauperwijk was dat zeg! Er stond echt een grote villa middenin een krottenwijk zoals je dat alleen van televisie kent. Heb het huis dus niet genomen. Helaas. Het huis was namelijk verder prima in orde. Ik weet nu ondertussen wel een beetje in welke wijken ik wel en niet moet zoeken. Ga gewoon fanatiek verder met de zoektocht.
Gister een proefrit gemaakt in de Starlet, maar ook dat viel niet echt mee. Was er gewoon niet weg van. Morgenochtend heb ik een proefrit in een Mazda nogwat. Hij komt uit '97 en heeft 90000 km op de teller. Zag er erg degelijk uit. Ik hou jullie op de hoogte.
Re-Sharon:
Wat een positieve verhalen! Top! Alleen een beetje jammer van je opmerking over die tennistrainster...maar dat denk ik wel even weg..;)
Re-Viola:
Feliciteer je Tom en Poes even van mij. Kan me voorstellen dat ze zenuwachtig zijn. Een jaar is niet niks. Nog even en ik ben een halve Abraham...de jaren gaan tellen. Dan hebben Tom en Poes nog een heel leven voor zich...
Als Nederland het WK wint denk ik er wel over om terug te gaan naar Nederland ja..dan wil ik natuurlijk ook in de Amsterdamse grachten ipv in de Surinamerivier zwemmen. Hoe is het verder op je werk? Nou, groeten en een prettige verjaardag. Komen er eigenlijk nog veel vriendjes en vriendinnetjes?
Jammer trouwens dat iedereen denkt dat ik dronken op de foto sta. Ik knipper net even met m'n ogen ivm de flits...jammer dat dat weer verkeerd geinterpreteerd wordt... -
06 Juni 2006 - 19:53
Joep:
Re-Sharon:
Re-Viola:
06 Juni 2006 - 20:30
Vaders:
He zeun,
sterk verhaal weer. En hele leuke foto's. En het was mij nog niet opgevallen, dat van die knipperende ogen. Ik lette kennelijk op andere zaken...
Hier verder alles prima. De oranjekoorts neemt inderdaad toe! Nog maar vier nachtjes en dan gaan we die kant op!! En nu vriend Nigel ook is opgeroepen zit een kampioenschap er wel niet in. Dus kun je toch maar beter in de Surinamerivier blijven zwemmen.
Spreken elkaar. -
06 Juni 2006 - 21:12
Miek:
Hoihoi!
Vaders lette gewoon niet op, hij keek waarschijnlijk hetzelfde als jij, als ik zo de verhalen hoorde over een kermisborrel bij de Neefjes gisteren... ;-)
Leuk foto's weer joh! En leuke verhalen maar die zijn met foto's erbij altijd wel weer wat visueler natuurlijk.
Hier verder alles wel oké, vanavond weer naar school geweest, ik mis je ontzettend want ik snap er geen bal van! (natuurlijk mis ik je niet alleen om je wijze uitleg...) De 30ste heb ik examen moet er dus nog wel even aandacht aan besteden.
Zitten hier verder te wachten op alle uitslagen volgende week, die van Lisa d'r examen en hopelijk ook die van mij.
Dikke knuf! -
08 Juni 2006 - 10:35
Mam:
hoi joep,
gezellig weer bij jou. ik mail nog even een berichtje over je vragen ivm met ziektekosten en verzekeringen. verder is het hier nu prachtig weer. echt genieten! pap gaat dit weekend naar de voetbal en de familie tol heeft een familiedag bij annemieke en jan. dus we kunnen lekker buiten zitten en wandelen door venhuizen naar het museum van rob mohlman. jij weer succes met je werk en ook met het zoeken naar een woning. we horen het wel. kus mam -
12 Juni 2006 - 08:30
Roena:
He Joep
Van Harte gefeliciteerd met je 25e verjaardag. Maak er een mooie dag van ...
Kus Roena -
12 Juni 2006 - 08:34
Jeroen:
Hey Joep,
Proficiat met je verjaardag (op naar de 30 he) en maak er leuk feestje van!! Groeten uit het zonnige zuiden. -
12 Juni 2006 - 18:01
Kees En Constantia:
Hoi Joep. Dat warme water zal wel bevallen. Of ben je inmiddels zo gewend aan een koude douche dat je niet anders meer wilt? Kees is blij dat je in Paramaribo zit. Hij heeft erg genoten in Leipzig.
Groetjes -
12 Juni 2006 - 20:35
Vaders:
kreeg gister toen ik in het stadion zat nog een sms van Michiel: Daar gaan we ouwe!Zit in het Philipsstadion met 40000 man.Zo guus meeuwis concert. Als we winnendak eraf. Jij een mooi plekkie? Mooie pot nog! Heb geantwoord dat ze daar geen dak hebben maar wel een goed sfeertje. Weet eigenlijk nog niet of dat sms nou voor jou of voor mij was bestemd.
Verder belde Robert nog in de auto vanmiddag. Die wist niet dat ik nu je telefoon heb.
En zo juist een sms van Bram gehad: hey Joep van harte gefeliciteerd met je verjaardag hoop dat het een gezellige dag wordt. wk is goed begonnen en leuke wedstrijden nou fijne dag nog gr bram.
Ik wilde je deze berichten nog even doorgeven (zodat iedereen nog maar weer eens weet dat ik nu je mobiel heb).
Hou doe -
13 Juni 2006 - 07:32
Hélène:
Hoi Joep,
gefeliciteerd.
Groet Hélène
ps we hebben hier ook Surinaamse temperaturen, 32 graden vandaag.