Regen, regen, he zon! Oh nee, alweer regen.... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joep Jong - WaarBenJij.nu Regen, regen, he zon! Oh nee, alweer regen.... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joep Jong - WaarBenJij.nu

Regen, regen, he zon! Oh nee, alweer regen....

Door: Joep

Blijf op de hoogte en volg Joep

06 April 2007 | Suriname, Paramaribo

"Het duurt even, maar dan heb je ook wat" is een bekende kreet. Dat valt in dit geval helaas een beetje tegen. Zoveel te melden valt er helaas nog steeds niet.

Het meest noemenswaardig is misschien wel dat mijn fototoestel, waarmee ik alle 100-en, ik denk wel 1000-en foto's in Suriname heb gemaakt, tijdens een concert van de Dijk is overleden. Behalve wat zoemende geluiden en een lens die af en toe in en uit gaat doet hij helemaal niets meer. Gelukkig heb ik nog garantie, alleen moet ik hem dan wel inleveren bij een officiele Olympus dealer alhier...tja, dat is niet zo eenvoudig om die hier te vinden. Naast de materiele schade hebben we natuurlijk ook nog de emotionele schade, waar geen garantie voor bestaat. Maar goed, hopelijk lukt het nog om hem gemaakt te krijgen voor de maand mei, want dan staat er veel te gebeuren met alle bezoekjes en tripjes.

We zouden eigenlijk dit weekend naar een eiland op het Brokopondomeer gaan (niet Tonka, maar een ander eiland) om te feesten, maar helaas was het eiland al door andere mensen gereserveerd. Nu staat dit idee er voor het pinksterweekend als Remco, Scholes en Harm hier zijn. Omdat we toch willen genieten van het lange weekend gaan we onder leiding van Bottie (niet m'n grote vriend, maar misschien kunnen we met de helikopter terug...Voor insiders een erg leuke grap vind ik zelf) naar een plaats vlakbij Zanderij. Daar gaan we een weekendje chillen, vissen, lezen en vooral veel borgoe drinken verwacht ik.
Het is ideaal dat we gewoon over de asfaltweg een trip gaan ondernemen, want de Afobakaweg schijnt door alle regen van de laatste tijd dramatisch slecht te zijn.

De regen is hier trouwens ook het gesprek van de dag, aangezien het nu "kleine, droge tijd" hoort te zijn. In deze tijd wordt ook alle rijst verbouwd, wat nu dus allemaal onder water staat. Ik heb het al in eerdere stukken gemeld dat de gemiddelde Surinamer niet zo goed weet wanneer welke seizoenen van toepassing zijn, maar met deze regen weet ik het ook niet meer. Volgens een weervrouw heeft de korte droge tijd niet zo lang geduurd (2 weken en toen zat ik op Tobago!!!) en is in februari al de grote regentijd begonnen, die tot half augustus kan duren! GROTE REGENTIJD zal ik dan ook voortaan maar in Capslock schrijven. Wat een drama.

Maar goed, het feit dat ik niet veel nieuws heb wil niet zeggen dat we hier ons niet vermaken. De heren bij La Caff (een plaatselijk cafe) hebben we zover gekregen dat ze op de vrijdag- en zaterdagavond een tafeltje voor ons reserveren waar ons dan toch elke keer weer prima vermaken! Zoals gezegd, vorige week was de Dijk hier in Suriname. Het concert trok vooral veel Bakra's. Ik vond het een aardig concert, maar met wel erg veel onbekende liedjes (voor mij althans).

Maar goed, deze keer dus geen foto's van bovenstaand verhaal. Misschien is het leuk om even wat foto's terug te kijken van eerdere verhalen. Dat kan. Alle mappen staan op kantini.mijnalbums.nl

Nog maar 3 weken en dan komt het eerste bezoek in de vorm van Bram en Suzan. Ik kijk er weer naar uit! Tot schrijfs.

Groeten (van een emotioneel aangeslagen)
Joep

• 06 April 2007 - 15:51

Anke:

Ah Joepie!!!

Ben je emotioneel.. hmmmm... bedenk een vrolijk liedje.. dat helpt! Heb je nog steeds het katje van Ilja..
    Veel plezier met het bezoek!

Groeten Anke

• 06 April 2007 - 16:39

Mam:

Gelukkig heb je net je moeder aan de telefoon gehad. Daar knap je emotioneel wel van op Joep!!! Dus dan kun je er wel weer tegen. Vlek en groetjes van mam.

• 06 April 2007 - 16:45

Hidde:

Hahahahahahahah
    Nou succes hoor met het tripje dit weekend. Even een gratis tip, controleer eventjes of Botti alles bij zich heeft. Hij kan soms nog wel eens wat vergeten, zoals niet geheel onbelangrijk eten.

Jammer van je camera. Die gasten van de Dijk hebben het wel goed voor elkaar hoor. Het is wel erg met je dat je een eigen tafel bij La caff hebt.

He veel succes met Botti en doe hem de groeten

• 09 April 2007 - 14:17

Viola:

Hee Joep, balen van je camera, goed excuus om een tripje te maken naar een eiland waar je ze goedkoop kan kopen... ;-)
    Regen dus, tja, dan hebben wij het hier beter. TERASSENTIJD in hoofdletters, want het wordt volgend weekend 22 graden! Jaja, de eerste competitiedag zonder winterjas, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt in mijn tenniscarriere geloof ik! Nu dus een lekker lang weekend, voorlopig even de laatste keer dat er op zondag kan worden uitgeslapen. Gelukkig spelen we 4x thuis dus dat scheelt weer.
    Leuk dat de Dijk daar was! Ik heb inmiddels ook al 3 concertjes van ze gezien en vind het leuke muziek.
    Veel plezier alvast met je komende bezoekjes. Wij kijken uit naar K-dag, we gaan weer op een boot met 70 man door de grachten van A'dam. Dan ben jij alweer precies een jaar weg!
    Succes met de regen en hopelijk kun je lekker wat vrije dagen krijgen straks met je bezoek.
    Groetjes uit een zonovergoten Den Haag

• 10 April 2007 - 11:46

Sharon:

Heey Joeppie

Wat een genot om na een lange tijd weer wat spannend en coole verhalen van jou te gaan lezen!!
    Beetje jammer van het weer, maar goed ik zal daar niet ook maar over beginnen want er zijn er meerdere die dat al gezegd hebben.

Groetjes sherry

• 10 April 2007 - 13:53

Inge:

Wat ben je toch weer grappig joep! (ben nog steeds niet jaloers hoor, ik kon lekker genieten van de 100jaar durende boottocht met gelukkig maar 100000muggen) ;)
    Op trip met Botty! haha, och..wie weet komt het goed!
    Wat rot van die camera! Hoop dat je er snel een oplossing voor vindt! Hoe is het met Torarica-Andre? Ga je nog vaak bij m zwemmen?
    Over een paar weekjes komt Fani al naar Nederland! Kijk er zo ontzettend naar uit!
    Jij ook weer bijna bezoek..heerlijk hoor! Geniet er maar lekker van, ik zou zo met je willen ruilen! :(
    Liefs en een dikke brasa