Vakantie naar Nederland - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joep Jong - WaarBenJij.nu Vakantie naar Nederland - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joep Jong - WaarBenJij.nu

Vakantie naar Nederland

Door: Joep

Blijf op de hoogte en volg Joep

27 November 2006 | Suriname, Paramaribo

Zoals de titel al aangeeft is het op het moment van schrijven over 3 dagen zover: dan vlieg ik voor een vakantie van een kleine 3 weken naar Nederland. Ondanks dat ik het hier ontzettend naar m'n zin heb en langzaam Suriname echt als "thuis" begint te voelen kijk ik er toch erg naar uit om weer in Nederland te zijn. Gewoon even het "oude vertrouwde" proeven. Donderdag 30/11 vlieg ik om 20.00 uur (plaatselijke tijd) en vrijdag 1/12 land ik +/- 8.00 uur Nederlandse tijd. Als ik de 100% controle doorkom ben ik rond 9.30 uur de gate uit.
Vrijdagmorgen wordt ik opgehaald door m'n ouders en dan vertrekken we direct naar Texel waar we even een weekendje Sinterklaas gaan vieren.
Het is dus nog even spannend of ik hier normaal Suriname kan verlaten. Zoals ik geschreven had is m'n visum al een maand verlopen dus ben ik officieel een illegale in dit land. De meeste Surinamers geven hier aan dat het met een beetje een vlotte babbel wel moet lukken en anders willen wat euro's ook wel helpen. We zullen zien. Zal in ieder geval wat extra geld pinnen voordat ik die kant op ga...

Deze week benut ik vooral door op het werk alles goed over te dragen en door Dell goed achter te laten. Morgenmiddag ga ik hier nog even wat sinterklaasinkopen doen. Sinterklaas kennen ze hier ook, alleen viert niet iedereen het zoals in Nederland. 5 December wordt meer gezien als kinderdag. De kinderen krijgen dan allerlei cadeaus, maar deze worden zeg maar niet door een oude vent met een schimmel gebracht. Wel liggen hier chocoladeletters en pepernoten in de winkel en hoor ik af en toe een sinterklaasliedje op de radio. Erg grappig.
Woensdagavond verzorg ik even een afscheid bij het voetbalgebeuren. De Djogo's na afloop zijn op mijn kosten. Ik ben al gewaarschuwd dat ik dit beter achteraf kan melden, omdat anders iedereen met Black Label komt aanzetten. Als dat gebeurt hou ik geen euro's meer over voor de douane op het vliegveld.

Afgelopen weekend was vrij rustig. Vrijdagavond was het afscheid van Wietske alhier. Door de drukte bij Unamic in Nederland moet ze weer terug naar Nederland. Een grote domper, omdat ze zich had voorbereid op minimaal twee jaar in het buitenland wonen. Haar afscheid was in ieder geval erg mooi en we hebben er meteen maar een mooi feessie van gemaakt. Foto's staan onder de volgende link:

Mensen, velen van jullie spreek ik in Nederland. Ik kijk er naar uit.

Groeten,
Joep

Ps. In Nederland ben ik te bereiken via het volgende telefoonnummer: 06-25288552

• 27 November 2006 - 17:52

Miek:

Voor ons nog maar 4 nachtjes... :-)

Bellen zo nog wel voor wat kadotips :-)

Dikke knuf!

• 27 November 2006 - 18:30

Mam:

Leuk feestje Joep. Was het in die eettent naast de disco? Ik heb je net nog gesproken dus nu alleen nog een dikke kus, mam

• 27 November 2006 - 19:25

Martine:

Ha Joep,

Gezellig dat je weer heel even naar NL komt. Zet je muts maar op, al valt het de afgelopen dagen best mee met koud weer! :-) Je hebt vast een heel druk schema de aankomende 3 weken, maar als je nog een klein gaatje over hebt, geef dan even een gil. Lijkt me gezellig om weer ff bij te kletsen (na nu alweer anderhalf jaar, aah!) ;-) Ok, ik hoor het wel!
    x-martine

• 28 November 2006 - 09:15

Ineke:

Hallo Joep,
    Ik spreek je niet in de tijd dat je in Nederland bent maar hoor het wel van je moeder. Wens je een hele fijne sinterklaas toe, samen met de hele familie en een hele fijne vakantie hier in Nederland. Als het goed is dan zit Roy van 3 dec tot 17 dec in Surinama :-)
    Groetjes, Ineke

• 28 November 2006 - 10:31

Inge:

Een hele goede vlucht alvast! Misschien werkt een knipoog ook nog wel! ;)
    Natuurlijk ook een fijne sinterklaas, dan zie ik je de 14e in het zinderende zuiden! :)
    Brasa

• 29 November 2006 - 10:34

Ben D.:

Joep, je bent van harte welkom jongen! Toch wel effe 1 (of meer) biertje(s) doen he? Iig tegen AZ!

• 29 November 2006 - 17:32

Happy Lies:

2!!!!

• 29 November 2006 - 18:19

Viola:

Hee Joep,
    Waarschijnlijk lees je dit al niet meer, maar een hele goed reis gewend! Leuk dat je gelijk door naar Texel gaat, zie je alle hollandse schaapies weer! Gezellig! Geniet ervan en ga er vanuit dat we elkaar nog wel een keertje zien komende 3 weken! Tennissen misschien?

• 30 November 2006 - 23:06

Miek:

Jij zit nu al in het vliegtuig....! :D

• 04 December 2006 - 10:32

Chick:

Mis je, tot over 14 nachtjes................