Update
Door: Joep
Blijf op de hoogte en volg Joep
26 Oktober 2006 | Suriname, Paramaribo
Echt veel is er dan ook niet gebeurd afgelopen week. Noemenswaardig is dat ik vorige week twee dagen ziek thuis was in verband met oververmoeidheid. Lees die zin nog een keer als je het niet gelooft, dat is geen enkele probleem. Ik schrijf hem voor m'n eigen geloofwaardigheid ook gewoon nog een keer op. Ik zit in Suriname en ik ben OVERVERMOEID. Bizar. Heeft natuurlijk te maken het feit dat ik sinds juli al elke morgen om 4.00 uur begin te werken en het s'middags vaak zonde vind om nog te gaan slapen. Daar zal nu wel verandering in moeten komen. Gelukkig gaat komend weekeinde de wintertijd in, dus vanaf volgende week begin ik om 5.00 uur.
Op het werk gaat alles prima. Komende week zal er een delegatie van Dell naar Suriname komen om een uitbreiding van de huidige werkzaamheden te begeleiden. Gaat lekker dus.
Gisteren heb ik ook nog m'n debuut gemaakt op het voetbalveld met een groep Hindoestanen. Amateurclubs en dergelijke kennen ze hier niet. Als je regelmatig wil voetballen moet je met een vaste groep wekelijks een veld afhuren om te kunnen voetballen. Gisteren ben ik dan ook met de vader van Aarti (collega van Unamic) mee gegaan. Voornamelijk veteranen deden mee, maar ik denk niet dat het niveau onderdoet voor het huidige niveau van Feyenoord (is ook heel weinig voor nodig, maar dat terzijde).
Ik moet zeggen dat het de mooie dingen van Suriname zijn: lekker met 20 man wekelijks een potje voetballen. Daarna gaan de auto's open en komen de flessen djogo en wodka te voorschijn en wordt er gezopen en gegegeten (op de parkeerplaats, naast het veld) totdat je er bij neervalt. En dat 2x per week! Ik kon aardig meekomen, dus ze zien me graag de volgende keren ook verschijnen. Wel met enige voorwaarde dat ik wat Hindoestaans ga leren, want als ze me nu verrot schelden versta ik er nog geen moer van. Ik lach een beetje, zwaai terug en voetbal verder. Zal aan gewerkt worden.
Verder hier vandaan dus geen nieuws. Alles gaat z'n gangetje en dat bevalt me eigenlijk wel goed. Waar ik erg aan moet wennen is het idee dat het op dit moment eind oktober is. Het is nog elke dag ruim 30 graden (het is wel iets koeler dan voorheen voor m'n gevoel, maar nog zweet ik dagelijks liters vocht). Er zijn al enkele winkels die kerstversiering hebben opgehangen en dat kan ik nog helemaal niet plaatsen. Ben sowieso erg benieuwd naar de kersviering hier. Schijnt eigenlijk niet zo bar veel aan te zijn. Oud en nieuw daarentegen moet onvergetelijk zijn...Vanaf kerst tot oud en nieuw is het elke dag groot feest met ladingen vuurwerk...Dat wordt genieten! Eerst vlieg ik 30 november dus voor een vakantie van 3 weken naar Nederland. Ook daar kijk ik erg naar uit...
Even een wat rustigere periode dus, maar er liggen weer mooie momenten in het verschiet!
Succes daar met het herfstweer.
Groeten,
Joep
26 Oktober 2006 - 21:10
Mam:
Hoi Joep,
Nou dat herfstweer van vandaag met 20 graden boven nul begint aardig tropisch te worden. Er zijn al berichten dat het niet tot december aanhoudt. Maar toch! De voetbal is dus goed bevallen. Wie weet komen er dan ook foto's van. Er voor de rest zoals moeders altijd zeggen. Zorg goed voor jezelf en op tijd naar bed! Kus mam -
27 Oktober 2006 - 06:49
Marjolein:
Sjemig, oververmoeid in switi sranan!! Opzich te begrijpen met die achtelijke werktijden van jullie! haha! Ik zou zeggen no spang en doe het lekker tranquilo daar! Mis het nog dagelijks hoor!
En moeder van Joep, hoe gaat het met het shirt? Ben heel benieuwd!!
Bosi Marjolein -
27 Oktober 2006 - 11:38
Inge:
Joepie, ik zou over een paar weken een extra trui meenemen als je het vliegtuig instapt. Denk dat je het hier onwijs koud gaat hebben!
Hoe is het met Torarica-André?
Bosi, Inge -
27 Oktober 2006 - 16:17
Fruntje:
Hey Joepie,
Hier in Nederland is het ook nog steeds T-shirtjes-weer hoor..Mijn winterjas heb ik maar alweer opgeborgen in de oude doos, die hoeft voorlopig nog niet aan! Maar oke, zo lekker weer als in Suriname zal het niet zijn...Die oververmoeiheid snap ik goed trouwens..ik hoor het wel, elke avond aan de wotka en bier!! Tja, dan ga je dat krijgen he! haha, klinkt wel allemaal erg gaaf hoor!! Nou, veel plezier en succes daar nog!! greetzz Fruntje -
31 Oktober 2006 - 17:58
Stoelmanstraat!!:
Hey Snoepje, poepje, floepje. Je komt binnenkort naar huis!! (voor jou misschien ondertussen niet meer helemaal 'je huis'.) Misschien moeten we dan ff meeten en een borgoetje of parbootje drinken in Breda?? Laat maar horen als je 'tijd over' hebt..! Geniet deze 4 weken nog even van het mooie weertje!
Dikke smakkerd, Janou en Eline -
31 Oktober 2006 - 21:25
Vietje:
Hee Joep, dat is niet zo mooi, ziek in Suriname. Ach ja hoort er allemaal bij he, als je ergens een jaar (of langer?;-) bent. Hier heerst het ook al volop, de herfst is echt begonnen. Veel te vroeg donker, storm en regen, echt binnen zitten weer. Zit alweer volop aan de pepernoten, vooral de chocolade natuurlijk! Van het weekend in Antwerpen geweest met EJ, kadootje voor mijn verjaardag. Asociaal veel geshopt en dus zo goed als winterklaar.
Heb inmiddels een autootje van de zaak dus die regen mag eigenlijk gewoon wel vallen! (-:
Sterkte nog even met de drukke dagen en het vroege opstaan, en zoals je moeder al schreef, zorg goed voor jezelf!
Liefs, Viola -
02 November 2006 - 14:40
Miek:
Hai broertje, weer even 'n reactie via je site. Hoest daar verder, komend weekend weer bezoek van Unamicers uit Nederland?
Wij zijn fijn samen met je aan 't aftellen. Heb je surprise al af ;-)? Neem je Kluun ook weer mee deze kant op?
Knuf, Miek -
04 November 2006 - 17:42
Sjorsss:
Hey Joep, tis al weer tijdje geleden dat ik op je site keek.........tjonge jonge --> te gekke verhalen......
Ik ben nu aan het werk om te sparen voor de 2de trip....richting jouw kant (midden-zuid Amerika). Wellicht kan ik dat ook combineren met een baan. In iedergeval nog veel plezier daaro en geniet van elk moment!! Groeten Jeroen.....ik mis de warmte... -
04 November 2006 - 20:31
Isabelle:
hey joep,
Eidelijk je site gevonden!! Ik moet eigenlijk zeggen onthouden. Eline en Janou hebben het al zo vaak gezegt, maar vergat het steeds haha.
Leuk man straks lekker even vakantie in Nl zie je iedereen weer even. Een voordeel jij kan lekker weer terug. Zou graag met je mee terug vliegen haha. Jaja ik mis het echt!!
Ben nu druk aan het stage lopen in het ziekenhuis en aan het inhalen wat ik in Suriname niet heb geleerd. Echt het verschil is niet normaal!!
He joep voor mijn verhaal veel te lang wordt heel veel plezier nog voor je op vakantie komt en vanaf nu ga ik je site bijhouden!!
dikke kus,
Isabelle (stoelmastraat) -
06 November 2006 - 09:17
Mervin:
Joep man! Niks te melden heb jij het over? Je vergeet zeker dat er in Nederland nog veel minder gebeurt en dat jij gewoon volop avonturen daar beleeft! Om vier uur moeten werken dat is ook wel van de gekke. Arbo hebben ze daar zeker niet he. Hey en ben je nou al een keer opgeroepen voor je getuigeverklaring van die inbraak? Die Joep. Nog 3 weekies en dan is het vakantie... -
06 November 2006 - 09:19
Sherry:
Heey Joep.
Hier dan eindelijk weer een berichtje op je site van mij.
Leuk om te lezen dat je ook nog een beetje actief in de sport bezig benten daarna weliswaar aan de zuip, maar ja dat hoort erbij. Zijn het trouwens de standaard werktijden zo vroeg in de ochtend?
Had je de foto's gezien van me huisje? Wel een lekker vooruitzicht dat je aan het einde van de maand weer even naar Nederland komt of niet dan?
Nou nog veel plezier die laatste weekjes voor je vakantie en doe je rustig aan.
liefs en een dikke knuffel sharon -
12 November 2006 - 18:29
Miek:
Hoihoi, al 'n tijdje niks van je gehoord, druk aan het werk? Nog maar 18 nachtjes en dan mag je het vliegtuig weer in ;-)! Hier heb je ondertussen de herfstachtige Sintmaarten weer gemist. Harde wind en een megaregenbui, weer als vanouds dus. En bereid je maar vast voor op een echt strandwandeling straks! Kus Miek -
02 November 2008 - 18:39
Brent Dmitruk: