Weinig gebeurd
Blijf op de hoogte en volg Joep
22 Mei 2006 | Suriname, Paramaribo
Zoals de titel al aangeeft is er afgelopen week weinig spectaculairs gebeurd. Dat wil zeggen: geen reuzenschildpadden en geen helicoptervluchten. Aangezien ik toch een teken van leven wil geven toch even een berichtje.
Zoals ik in het vorige bericht al aangaf is Ilja woensdag vertrokken naar Nederland voor drie weken. Om 21.00 uur Nederlandse tijd moest hij inchecken. Toen vertrok ik dus vanaf Zanderij terug naar Paramaribo. Het was echter de avond van de CL-finale, en aangezien het een uur rijden was, was er nogal haast bij om snel thuis te komen. Enige probleem was echter dat het de eerste keer was dat ik links reed. Met gevaar voor eigen leven ben ik dan ook naar Paramaribo gereden. Ik had nog wel een radioverslag, maar door de regen en de bossen (vanaf het vliegveld naar Paramaribo gaat een asfaltweg dwars door de jungle) was het signaal verschrikkelijk slecht. Daarnaast wist de desbetreffende verslaggever de spelers en teams niet uit elkaar te houden dus al met al leverde het verslag meer ergernis dan een goed gevoel op. Uiteindelijk heb ik nog de laatste 30 minuten kunnen meepakken, en dat was geweldig.
Zoals gezegd pas ik nu dus alleen op het huis. Relaxed is dat ik meteen de auto er bij heb, dus dat geeft veel vrijheid. Geeft toch wel een goed gevoel om alleen door de straten van Paramaribo te rijden met een mooi muziekie op. Alleen de weg vinden wil nog niet helemaal lukken. Naar het centrum toe (+/- 10 minuten rijden) is geen probleem. Van het centrum naar huis is echter een ander verhaal. Ze werken hier met alleen maar eenrichtingswegen, en dat werkt niet altijd mee zullen we maar zeggen. Laatst heb ik er ruim een uur over gedaan om van het centrum naar huis te rijden. Ik ben 4x langs dezelfde casino gereden...Nou ben ik dol op casino's, maar na die avond kan ik ze voorlopig even niet meer zien. Nu ben ik er echter uit, en duurt het nog maar 10 a 15 minuten naar huis.
M'n weekend was erg relaxed. Vrijdagmiddag ben ik even naar een tennispark hier in de buurt geweest. Daar kwam ik via via bij de trainer van de Nationale selectie van Suriname terecht, en die gaf aan dat ik wel mee mocht trainen met de selectie. Vrijdagavond zijn we met een groepje wezen uiteten. Daarna had ik een verjaardag en vanuit daar zijn we naar Touche - een discotheek in de stad - gegaan. Er waren alleen maar Nederlandse stagiaires, wat op zich wel gezellig was, maar ik ben juist op zoek naar de typische Surinaamse uitgaanssfeer. Al met al een gezellige avond, maar niet top. Zaterdag evengoed brak weer op en al vroeg naar de tennisbaan gegaan. Lekker getraind, al ontbreekt het me volledig aan ritme. De kuilen in de baan werkten ook niet echt mee. Al met al kon ik nog redelijk meekomen (vond ikzelf...). Rest van het weekend heb ik eigenlijk alleen maar (met kramp) aan het zwembad gelegen, en s'avonds lekker gegeten. Gisteravond kwamen nog de ouders van een van de stagiaires aan. Ze schrokken van de armoede in het land en van de hitte. Het laatste vond ik persoonlijk erg grappig, aangezien ik het vrij koud had. Geeft aan dat je snel went aan de temperatuur.
Op het werk gaat alles prima. Het is voorlopig nog rustig, maar vanaf morgen starten er wat nieuwe projecten. Vorige week gebruikt om wat trainingen te geven en de roosters te maken. Deze week zal me leren of alle voorbereidingen goed zijn geweest....Nanghiti en Aarti (de twee teamleiders hier) zijn een goede steun voor me. Ze vinden het prachtig om me hier wegwijst te maken.
Nu de voorbereidingen voor het WK beginnen, is het wel balen dat je niet dagelijks een sportjournaal hebt. Ik zit nog niet echt in de WK-sfeer zeg maar. Hopelijk komt dat snel. Verder vermaak ik me prima hier...No Spang!!
Groeten en veel liefs Joep
Re-Sharon:
Hoe gaat het met tennis Sher? Afgelopen weekend 5-3 verloren hoorde ik? Balen. Blijven er wel in toch?
Re-Roena:
Het werken gaat goed, maar dat is gewoon niet zo interessant om te vermelden...Hoe gaat ie met jou?
Re-Viola:
Ik snap er niks van! Ik prop dat beest helemaal vol met van alles en nog wat, maar ze komt maar niet aan. Het zorgt er wel voor dat je er makkelijker door de kamer kan schoppen als ze iets doet wat niet mag...(ik snap niet hoe het komt, maar katten zullen nooit m'n favoriete huisdieren worden)
Re-Eric:
Eric, alles goed man? De dames vragen hier vaak naar je...;)
Re-Ros:
Ros, het bier is hier echt heerlijk. Woensdag voor het eerst sinds tijden een Heineken gedronken, maar ik vond het helemaal niks. Je drinkt dat Parbo ook wel alsof het water is moet ik zeggen...Grappig dat je veel herkenbare dingen leest.
Emy ben ik van de week voor het eerst tegen gekomen. Morgen (dinsdag) gaan we even gezellig wat eten.
Re-Kor,
Hoe was Polen? Auschwitz indrukwekkend? En de dames? Wat je er van verwacht had...?
Re-Nol:
Hoe staat het met de Nice-plannen? Ik heb er niks meer over gehoord? Contract al rond?
Re-Chris:
Bedankt man! Maak je geen druk mbt het Ajax-gebeuren. Ik indoctrineer de mensen hier...Zodra ik wegga zie ik alleen nog maar Ajax-shirtjes. Ben trouwens wel blij met Henk Ten Cate. Heb ik een erg goed gevoel over (al had ik dat ook over Morton Olson, Co Adriaanse, Ronald Koeman en Danny Blind, maar dat laten we maar even achterwege).
22 Mei 2006 - 19:04
Mam:
Hoi Joep,
Nou dat is toch wel weer heel veel nieuws, ondanks dat we via de telefoon ook nog wel heel wat bespreken. Bij ons is het nu een beetje herfst. We hebben de caravan net opgehaald en we gaan het weekend met Hemelvaart uitwaaien op het strand. Nou dat kan hoor. Ze voorspellen windkracht 8. Kus mam -
22 Mei 2006 - 19:08
Kor:
He joep, klinkt niet verkeerd, meetrainen met de nationale selectie en dan eventjes bijkomen bij het zwembad (de stortregen en rukwinden jagen hier over de landen). Polen was echt geweldig, zo geweldig zelfs dat ik van plan ben om 1 of 2 juni een weekje terug te gaan voor meisje dat ik er ontmoet heb; erg praktisch, ik weet het, maar wat doe je eraan? -
22 Mei 2006 - 19:40
Scholes:
Ik zie dat er met smacht wordt gewacht op de uitslag van DE enveloppe.
Joep heeft inderdaad gewonnen. Met een normaal selectiebeleid had de uitslag er anders uitgezien, maar goed...credits naar Joep. Je hebt 9 sixpacks verdiend! -
22 Mei 2006 - 20:02
Vaders:
Leuk bericht weer, zeun. Goed om weer van je te horen en de meer privé-achtige zaken bewaren we wel voor de emails. Toch?
Maar toch nog even over Ajax en Ten Cate, hoe is je gevoel over Alfons Groenendijk en Hennie Spijkerman? Wie? Nou Alfons Groenendijk, je-weet-wel die assistent van het 2e van Ajax en Hennie Spijkerman, voormalig bankdirecteur wat nu opeens een pré binnen de voetbalwereld schijnt te zijn!
Oh ja, het oranje-gevoel begint te komen, maar ook het gevoel dat ik je zal missen in Stuttgart, maatje!!
Hou doe -
22 Mei 2006 - 20:25
Nol:
Hé Joep! Goed om te lezen dat je het nog steeds naar je zin hebt en dat je steeds meer je weg weet te vinden! Ff over Nice: heb afgelopen week contact gehad met een oud-teamgenoot van me en die wist me te vertellen dat er na komend weekend het een en ander staat te gebeuren. Ze spelen dit weekend om het kampioenschap, dus je begrijpt dat ze wel wat anders aan hun hoofd hebben! Ik zal je op de hoogte houden......Grtz. -
23 Mei 2006 - 19:09
Sietse:
Joep!
Alles goed? Zit ik op mijn werk stiekem mn voice mail af te luisteren blijkt jij het te zijn. Leuk dat je me belde. En wat gaaf dat je Onno hebt ontmoet. Toeval? Ach ja, grote familie zal ik maar zeggen. Ik geniet van je verslagen en foto's. ik heb trouwens een baan gevonden dus reizen zit er voor mij ff niet in. Hoewel. Na een week inwerken voor een maand naar Duitsland is ook niet gek. Ik ga beginnen bij autotrader. Ik heb er zin in. Toch ben ik nog steeds jaloers. Veel plezier maar weer!
Sietse -
24 Mei 2006 - 09:17
Sherry:
Heey Joep, wat tennis betreft was het afgelopen zondag weer net niet. alles weer net aan verloren, a.s. zondag hebben we 2 punten nodig dan zijn wij zeker van GEEN degradatie. Dus daar gaan we dan voor, anders is het afwachten wat de andere teams doen. Verder is het wel erg gezellig nog steeds, en hebben we er allemaal wel erg veel zin in zondag, dus volgens mij gaat dat helemaal goed komen.
Hoestie met jou verder? Heb je daar al een beetje getennist, of eerst lekker het eten en drinken uit geprobeerd...
have fun xxx sherry -
24 Mei 2006 - 15:04
Leon:
He Joep,
We zitten toch erg krap in de spelers voor ons jaarlijkse toernooi in Andijk. Heb je echt geen tijd om mee te doen?
Gr. Leon -
24 Mei 2006 - 21:51
Zussie:
heey! bij temptation island zijn dus 3 koppels uit elkaar. behalve Len en Liset niet. lekker programma. en 2 verleiders zijn bij elkaar. die blonde liesbeth en een mannetje. vandaag ff gerelaxed. morgen goed leren..
en dan niet zeiken maar knallen;) hoe ging t bij jou met je belangrijke gesprek??
spreek je snel(K)! Lies -
26 Mei 2006 - 11:16
Michiel:
Joep, even de cijfers van hemelvaartsdag:
Goals voor:
Vanessa: 2 (dubbelteller)
Michiel: 2
Goals tegen:
Veel (iets 12 ofzo)
Eten:
4 patat en 5 broodjes kroket
Bier:
Veel (meer dan goals tegen)
Tijdstip van douchen:
1900 uur (we waren voor 1330 klaar met ballen)
Aantal Russen in de basis:
1 (Borat)
Aantal afmeldingen 1 uur voor de eerste wedstrijd:
1 (Sjon kon niet komen, want Lieke was ziek)
Aantal gewonnen prijzen bij het rad van fortuin:
0 (hoewel we wel meer dan een paardeworst hebben weggezet met zijn allen die de winnaar van die bewuste worst alsmaar langs kwam brengen)
Aantal mensen dat na dit toernooi elk jaar nog mee heeft gedaan:
2 (Leon en Bram)
Conclusie:
Helemaal top geweest en volgend jaar weer! Jij er dan ook bij?
26 Mei 2006 - 19:59
Joep:
Re-Kor: Niet te geloven ouwe...die dames uit het oosten blijven je trekken he...Heb je een foto? Hou me op de hoogte in ieder geval..
Re-Scholes: Ik denk dat het niemand verrast dat ik deze competitie gewonnen heb...
Re-vaders: Tja, Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk...wat heb je aan bekende assistenten, die willen alleen maar op de voorgrond treden (we blijven positief)
Re-Nol: spannend, hou me inderdaad op de hoogte.
Re-Chiel: Dat klinkt weer ouderwets gezellig. Geeft me wel een goed gevoel dat jullie niet gewonnen hebben...misschien ligt het toch niet aan mij! Hopelijk ben ik er volgend jaar bij..
Wij gaan komende vrijdag trouwens met 11 Bakra's voetballen tegen 11 Javanen in het Clarence Seedorf-stadion. Ik ben benieuwd. Die Javanen zijn allemaal klein en snel, dus zal ik het weer moeten oplossen met mijn tactisch inzicht. Moet goedkomen zou je zeggen.... -
27 Mei 2006 - 08:34
Jeroen:
Hey Joep, thanks voor reactie.....ziet er goed hiero!! Ik ga woensdag reeds naar huis....heb het na 9 maanden wel gehad met het reizen (en het geld natuurlijk). Er zijn ook nog vele leuke dingen te doen in Nederland (wk, spanje (meid ontmoet in australie),festivals etc...) Ja, en het werk natuurlijk. Dat moet ook maar eens beginnen hihihi...Hey een fijn weekend gewenst en have fun!
Groeten Jeroen -
27 Mei 2006 - 22:37
Miek:
Heej broertje, wij zijn weer terug in regenachtig Nederland vanuit zonnig Sicilië. Heb erg met je meegeleefd met hoge temperaturen (ca. 30-35 graden), heb erg met je te doen ;-). We hebben het heerlijk gehad. Ik zal proberen wat foto's op 'n link te zetten. Leuk weer even wat over je gelezen te hebben. Dikke kus -
28 Mei 2006 - 17:00
Hoek:
Hallo Joep!! Alles lekker lees ik, goeie zaak! Ik mag ook zeker niet klagen, maak zo absurd veel mee, en alles is genieten hier in Venezuela. Als je op de hoogte wilt blijven check: hoeks.web-log.nl. We zijn er alleen wel achter dat we hier niet 3 maanden willen blijven, dus we denken eraan je te komen opzoeken vanaf 27 juni.. Goed idee? Anders gaan we denk ik Colombia aandoen, maakt ons het uit! haha! Laat weten of je het een goed plan vind en wat eventueel mogelijkheden zijn.. ook kwa overnachtingen etc! Het lijkt mij in ieder geval heel gaaf!
Met een vriendelijke groet,
Cris en Marco -
29 Mei 2006 - 11:49
Marrie En Gerard:
Hoi Joep eindelijk tijd om even op je site aanwezig te zijn. Of misschien gewoon lui?In je verslagje lees ik dat het prima gaat met je. Mooi weer beetje werken, beetje tennissen,beetje veel drinken, beetje zwemmen. Het leven is nog niet zo slecht bij jou.
Hier is de temp. wat minder de dikke truien kunnen weer aan, hopelijk wordt het snel wat beter.
Klagers hebben geen nood is het spreekwoord dus dat zal wel. Hier gaat alles zijn gangetje de WK koorts begint al wat toe te slaan maar verder is het rustig.
Gerard heeft er al zin in natuurlijk al die voetbal. Ik wat minder maar ach geef wat toe. Vandaag begint RC tennis dat is wel leuk. He , ik zal wat vaker op je site lezen en schrijven. Heel veel plezier daar we horen wel van je. Groeten gerard en Marrie
29 Mei 2006 - 12:03
Marrie:
Hoi Joep, eindelijk een reaktie van de Hoffers. Schandalig he. Volgens mij zit je er al drie weken. Sorry hoor.Geen tijd geen zin je kent het wel of gewoon even lui voor de TV een lekkere film nu het nog kan voor de WK.
Maar goed het leven bij jou is nog niet zo slecht, een beetje tennissen, een beetje werken, een beetje veel drinken, het gaat je wel goed zo. Al is hier het leven niet veel anders hoor behalve denk ik de warmte en het zwembad. Hier gaat het leven gewoon zijn gangetje. De competitie tennis is na deze week weer afgelopen. Het werk gaat gewoon door. We gaan er gelukkig blij heen dat scheelt al een slok op en borrel. Aanstaand weekend kermis in Venhuizen dus dan komen we wel weer aan ons alcohol gehalte. De Wk komt al dichtbij maar gelukkig eerst Roland Caros.Joep ik heb je site gevonden en op de favorieten gezet dus ik zal je even regelmatig op de hoogte houden van het wel en we van de Hoffers. Groeten en tot schrijfs. Marrie
29 Mei 2006 - 12:19
Aart:
Hey joepie,
Wij kunnen alleen nog maar dromen van een buiten zwembad. Afgelopen weekend naar valkenburg geweest en ja nog wat heuveltjes beklommen. Benen waren goed....
Heb jij daar wel tijd om het wk te kijken? Als ik het goed heb zijn de wedstrijden daar tussen het eind van de ochtend en eind van de middag op tv. Ben je dan vrij of plaats je een tv op de werkvloer?
Veel plezier de komende tijd,
Aart
29 Mei 2006 - 18:27
Viola:
Hela Joep,
Fawaka? Hier wat minder, we zijn op 1 punt na geen kampioen geworden! De champagne stond al koud, wonnen (voor de derde keer) met 8-0. De andere kanshebber (jeugdteam met leeftijd tussen 11 tot 16 jr!! grrrrr..) hadden geluk omdat de tegenstanders 3 partijen moesten weggeven en hadden hun eigen beste spelers ergens anders laten invallen. Toen hadden ze het dus wat makkelijker en wonnen ze 7-1. Totaal 39 punten....Wij 38 punten ( uit 6 wedstrijden). ZO BALEN!! Zelf 17 vd 18 partijen gewonnen! Kunnen ze mij daar misschien gebruiken voor een 4de klasse?? (-:
Succes en groetjes maar weer!
PS gaan we nog een toernooitje mixen dit jaar??